Wednesday, April 1, 2009

Arról a napról és óráról

Mk 13:31-33 Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim soha el nem múlnak. Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya. Figyeljetek, vigyázzatok és imádkozzatok; mert nem tudjátok, mikor jő el az az idő.

Ap. Csel 1:6-7 Mikor azért azok egybegyűltek, megkérdék őt, mondván: Uram, avagy nem ez időben állítod-é helyre az országot Izráelnek? Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett.


Nem a mi dolgunk ezeket tudni, tehát nem kell erőfeszítést tenni annak érdekében hogy kiszámoljuk azt hogy mikor lesz ez az esemény. Ha az Atya a Fiúnak sem mondja meg ezt az időpontot akkor egyértelmű, hogy nem a mi dolgunk erről előrejelzéseket tenni. Nekem ez szenzációhajhászásnak tűnik, az amikor erről beszélnek, azzal foglalkoznak hogy már itt van, mindjárt itt lesz. Több mozgalom elkövette ezt a hibát hogy erre a szenzációra épített, a milleriták 1844ben majd az adventisták es jehova tanúi is ...

Az is világos az Igéből hogy mi a helyes viszonyulás: nem a szenzációhajhászás, nem a megrémülés vagy ennek ellenkezője, a várakozás semmittevése, hanem egy felelősségteljes élet. A gazda elment otthonról, visszatérhet akármikor, tehát a házat rendben kell tartani: ha rendben vannak a dolgok, akkor bármikor visszatérhet a gazda. Így biztat minket az Úr visszajövetelének tudata arra hogy hűségesek legyünk és így éljünk meg minden napot, a felelősség tudatával.

No comments: