Wednesday, April 22, 2009

Siloahnak lassan folyó vize

Ésa 8:6-7 Mivel megútálta e nép Siloahnak lassan folyó vizét, és Reczinben és Remalja fiában gyönyörködik: Azért ímé rájok hozza az Úr a folyónak erõs és sok vizét [...]

Elgégedetlenségből elmenni az Úrtól: ezt tette a tékozló fiú is az apával. Hiszem máshol ... máshol jobb, szebb, érdekesebb. Nem érted te ezt, a mai menő dolog az Assiriai birodalom, a régi Izraelnek az életmódja az olyan maradi, ósdi, haladni kell a korral, “lépést kell tartani”, nem lehet irreálisan egy múltba bezárkózva élni ... halottá, semmivé nyilvánították Istent ezek az emberek mert csak arra néztek ami a szemük előtt volt. És hol van ma Assiria ? Ninivét a térképen három pont jelzi: romváros. Könyvekben olvashatunk róla, de kultúrája, mindaz ami akkor a világ legerősebb, legmenőbb dolgának számított, mind elmúlt, elfelejtették, betemette a homok ... és hol van Siloah vize ? Ugyanúgy jelen van, ugyanúgy él és valós az Úr. Gyermekei itt vannak a Földön, követői valóságosak, tapinthatók.

Ésa 30:15-16 Mert így szól az Úr Isten, Izráelnek Szentje: Megtérve és megnyugodva megmaradhattatok volna; csöndességben és reménységben erősségtek lett volna: de ti nem akarátok; Hanem ezt mondátok: Nem, sőt lóra ülvén, futunk; ezért futnotok kell; és gyors paripán elvágtatunk; ezért gyorsak lesznek üldözőitek.

Nem minden arany ami fénylik, nem minden hozza meg azt a boldogságot amit ígernek, és jobb megmaradni, csendességben, megtérve, megnyugodva, visszautasítva a nagyszerűnek látszó dolgok kísértését és ragaszkodva a biztos alaphoz, Aki a Krisztus.

Ef 4:13-15 Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére: Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által; Hanem az igazságot követvén szeretetben, mindenestől fogva nevekedjünk Abban, a ki a fej, a Krisztusban;

No comments: