Monday, April 6, 2009

kvalifikáció

Mk 16: 14-15 Azután, mikor asztalnál ülnek vala megjelenék magának a tizenegynek, és szemükre hányá az ő hitetlenségöket és keményszívűségöket, hogy azoknak, a kik őt feltámadva látták vala, nem hivének, és monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek.

Kvalifikációk a munkára: hitetlenek és keményszívűek a tanítványok. Nem hisznek azoknak akik a feltámadást hirdetik, nem engednek a magukéból, nem hisznek a csodában. Elutasítják legjobb barátaik, legközelebbi ismerőseik, rokonaik igaz üzenetét az Úr Jézusról ... kemény a szívük, három év közvetlen, közeli tanítványság, kiválasztás, sok-sok csoda, személyes tanítás, oktatás, az első úrvacsora, a megfeszítés után ... nem hisznek. És nemcsak hogy ők maguk sem hisznek hanem visszautasítják azokat akik az igazságot hirdetik nekik.

Abszurd módon ez az egyetlen kvalifikációjuk és ajánlólevelük ebben a pillanatban ami magukat illeti. Hitetlenek és keményszívűek. És mégis, a következő mondatban a világ legnagyobb megbizatását kapják az Úr Jézustól.

Ha ezen nagyon megütközöl akkor az már egy jó kezdet. Istennél ez a kvalifikáció kezdete, amikor leteszel a kvalifikációidról, amikor belátod hogy te tényleg nem vagy erre alkalmas. Akkor lehet, hogy Isten tud veled valamit kezdeni.

No comments: