Tuesday, April 28, 2009

mert elpusztítád földedet, megölted népedet

Esa 14:19-20 Te pedig [messze] vettetel sírodtól, mint valami hitvány gally, takarva megölettekkel, fegyverrel átverettekkel, sziklasírba leszállókkal, mint valami eltapodott holttest! Nem egyesülsz velök a sírban, mert elpusztítád földedet, megölted népedet: nem él sokáig a gonoszok magva [sem!]

Bablion Ket bunet nevezi meg itt az Ige: elpusztitotta a foldjet, es megolte a nepet. A mai civilizacionk ket nagy bune is ugyanez: egyreszt elpusztitottuk a foldet, tonkretettuk, kizsakmanyoltuk, felegettuk, teleepitettuk kezeink balvanyaival, hazat hazhoz ragasztva, kiszoritva a termeszetet, egyre onzobben, egyre tobb helyet, energiat, nyersanyagot hasznalva elunk, meggyalazva mindazt az ajandekot ami korulvesz minket, es ezen keresztul meggyalazva ennek az ajandeknak a Teremtojet is. Neha amikor meglatok egy pici szep dolgot a termeszetben, akar egy bogarban vagy egy viragszalban az hogy mennyi torodes, gondolkozas, szeretet van benne, hogy talaljon a rendszerbe, hogy jo legyen az ember szamara, hasznos, erdekes, szep ... mi pedig eltapossuk semmibe vesszuk kiirtjuk az egeszet, kivagjuk az erdoket, letapossuk a novenyeket amikbe Isten beletervezte azt hogy hasznosak legyenek valamilyen modon a szamunkra ... es ugyanazt az unalmas egyhangu sivar kornyezetunket epitjuk ra ami vegul neurozist okoz meg mindenfele megbetegedeseket az embereknek ... es kimegyunk a "termeszetbe", es nem is latunk belole szinte semmit olyan hamar teledobaljuk szemettel, felszantjuk kereknyomokkal, befustoljuk tuzeink es motorjaink fustjevel es visszamegyunk haza, es nem tudtunk egy par percre csendben ott ulni, csak hallgatni, megfigyelni, tanulni belole, csodalkozo gyermekkent leulni az Atya ele es kinyitni szemunket szeretete jelenek millio csodajara.

Masreszt ... megoli a nepet. Ezt csinalja a mai civilizacio, megoli a nepet, egyre kevesebb gyereket vallalnak az emberek, a mai modern nonek joga van megolni a magzatot csak azert mert nem kenyelmes neki az egesz ... sok sok lombikbebi elpusztul amig egyet be tudnak ultetni amelyik elni fog, masok pedig az eletrevalo, termeszetes magzatokat olik meg mert tinedzserkorban lesznek terhesek (mert ugye mindenkinek elemi joga van a szexhez meg mielott igazan racionalis lennye valna) vagy nem jo az idozites az egyetemmel, iskolaval, nincsenek meg a "megfelelo korulmenyek" ... de nemcsak ez, elnapolt, elhalasztott csaladalapitas, gyerekvallalas, es miert ... hogy meg tobbet meg jobban meg nagyobb balvanyt epitsen az ember maganak, penzbol, karrierbol, hirnevbol, megfelelni vagyasbol ... Emberek lelkeivel kereskedunk meg mindig, amikor feladjak az emberek a csaladot, az elkotelezettsegeiket, feladjak lakhelyuket, barataikat, es oda mennek ahol "jobb elet" van, ahol "megbecsulik" (=megfizetik) a munkat. Romaniaban egyre tobb az olyan gyermek aki ritkan latja kulfoldon dolgozo szuleit. Nem baj, majd alkalmaznak bebiszittert ahogy a kulfoldiek csinaljak ... kozben Europaban egyre oregebb lesz a lakossag, nincs eleg gyermek, meg ha fizetnek se akarnak mar gyermeket vallalni az emberek ... tul nehez, tul kenyelmetlen. Egyet, talan. A ketto mar nagy szam, a felett pedig ... Romaniaban az atlag 1.3 gyerek/no. Nem kell komolyabb matematikai vegzettseg ahhoz hogy rajojjon valaki hogy ez demografiai ongyilkossag. A feher halal, ami utolerte a feher embert a nagy jolettel egyutt.

Ha Babilont megitelte Isten, elpusztitotta es megharagudott ra ...
... akkor mit szoljunk a mai vilaghoz ?

No comments: