Thursday, April 23, 2009

fiú adatik nékünk

Evangélium Ésaiás 9 szerint:

1 De nem lesz mindig sötét ott, a hol most szorongatás van

Sötétség, bűn, nyomorúság: összefonódnak ezek, hogy eljusson az ember annak felismerésére, hogy elveszett, hogy szüksége van a megváltásra !

9-10 Hogy megértse az egész nép: Efraim és Samaria lakosa, a kik ezt mondják kevélyen és felfuvalkodva: Téglák omlottak le, és mi faragott kõbõl építünk; fügefák vágattak ki, és mi czédrusokat ültetünk helyökre!

Nem tüneti kezelést kell keresni a bűnre ! Nem az okozatokat kell megszüntetni hanem az okot ! Hiába mondja valaki azt hogy az ő erejéből helyreállít, jobbá tesz mindent, hiába ígérget a test megváltást az embernek mert nem képes teljesíteni az ígéreteit. A legerősebb elhatározások is semmivé lesznek amik kevélységből és felfuvalkodásból indulnak. Csak az alázatosság segíthet az emberen.

6 Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az õ vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erõs Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Ez a megoldás, a mi csodálatos Urunk, az Úr Jézus Krisztus, Aki egyedül képes megújítani bárkit, Aki képes a sötétséget eloszlatni és fénnyel és megújulással betölteni az életet.

No comments: