Monday, February 2, 2009

meggyaláztátok a szegényt

Jak 2:5-6 Halljátok meg szeretett atyámfiai, avagy nem az Isten választotta-é ki e világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek hitben, és örökösei az országnak, a melyet azoknak ígért, a kik õt szeretik? Ti pedig meggyaláztátok a szegényt. Avagy nem a gazdagok hatalmaskodnak- é rajtatok, és nem õk hurczolnak-é titeket a törvény elé?

Fontos hogy befogado legyek mindenki fele, nem kritikaval, nem elutasitassal, nem azt nezve ami a szem elott van. Nagy hatassal van az emberekre az hogy hogyan oltozik valaki, hogyan nez ki, milyen a megjelenese. Az is hatassal van ha lehet latni rajta hogy sokat koltott magara, errol szol az arany gyuru es a szep ruha amit Jakab emlit. De az Isten azt nezi ami a szivben van, es mi is azt kell nezzuk (1 Sam 16:7).

Gyakori tema filmekben az hogy egy gyenge vagy csunya valakibol lesz egy eros es szep fohos ... de az eletben is sokszor megtortenik ez, hogy az akit leneztek akit nem tartottak sokra a kinezese miatt kesobb megvaltozik. Es akkor azok akik eloszor leneztek ot, szegyellik magukat. Lehet mi is szegyellni fogjuk magunkat ha majd valamikor talalkozunk egy emberrel akit a kulsosegek miatt megvetettunk ... ezert ne vessunk meg senkit. Ne iteljunk el senkit az alapjan hogy nez ki. Kozeledjunk ugy mindenkihez hogy azt a nagyszeru embert latjuk akit Isten kiformalhat ebbol a valakibol.

No comments: