Tuesday, February 24, 2009

elhagyták az õ lakóhelyöket

Júdás 1:6 És az angyalokat is, a kik nem tartották meg fejedelemségöket, hanem elhagyták az õ lakóhelyöket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta.

Elhagyni a lakóhelyet. Ezt szélesebb kontextusban értem, úgy, hogy elhagyja valaki azt amivel Isten megbízta. Nem vállalja a felelősséget, inkább elmegy … mást csinál. Ez elrontja Isten teremtett világának a rendjét. Sok élőlény van a világon és mindegyiknek megvan a maga helye … a baktériumoktól kezdve az elefántokig. Mindegyiknek van egy szerepe. Az embernek is. A természetvédő mozgalom sokszor úgy állítja be, mintha mindennek meg lenne a helye csak az embernek nem. Az ember pusztuljon ki a Földről, akkor boldog lesz minden !

Egy idézet a Matix filmből:

Agent Smith: I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species and I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. You're a plague and we are the cure.

Smith ügynök: Megosztanám egy felfedezésem amit ittlétem alatt tettem. Akkor jöttem rá amikor be akartam sorolni a ti fajotokat és rájöttem hogy tulajdonképpen nem vagytok emlősök. Minden emlős ezen a földön kialakít egy természetes egyensúlyt a környezetével, de az ember, az nem. Ti betelepedtek egy helyre és szaporodtok, szaporodtok, amíg minden természeti forrást felemésztettek és az egyetlen túlélési mechanizmus számotokra hogy új területre menjetek. Van egy másik organizmus ezen a bolygón aki ugyanezt a mintát követi. Tudod mi az ? A virus. Az emberi faj egy betegség, ennek a bolygónak a rákfenéje. Ti vagytok a fertőző betegség és mi vagyunk a gyógyszer.


Ezek a gondolatok attól származnak aki emberölő volt kezdettől fogva. Mégis nagyon sok ember elhiszi ezt ! Elhiszik hogy ők tulajdonképpen rosszak, rosszat tesznek a Földnek. Minél kisebb a “lábnyomunk”, annál job, minél kevésbé zavarjuk meg a természetet annál boldogabb lesz az ! Hát ez egy nagy hazugság ! ... a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését" !

Az embernek nagyon nagy szerepe van ezen a Földön. Olyan mint a kertész egy kertben. A munkája, tevékenysége igen fontos ... de a helyén kell legyen. A baj nem az hogy az ember létezik. A baj nem az hogy az ember szaporodott, betöltötte a Földet és uralma alá hajtotta azt. Ez jó dolog. A baj az hogy az ember nincs a helyén, nem Isten sáfáraként él a Földön, hanem önző módon. Ez az igazi baj. Hogy a tékozló fiú tékozol.

No comments: