Wednesday, February 11, 2009

Megerősítés



1 Pt 5:12 röviden írtam, intve és bizonyságot téve, hogy az az Istennek igaz kegyelme, a melyben állotok

Neha jol esik az embernek hogyha nem bantjak, ha nem kuzdenek vele, ha nem osszetorik ujbol, hanem a vallara teszik a kezuket es azt mondjak: jol van. Helyes. Jo az amiben hiszel. Egyetertek veled. Orvendek neked, hogy a testverem vagy, hogy jol hiszed amit hiszel, hogy igazan a kegyelemben allsz. Amerikaban volt egy ventestver a gyulekezetben, aki mindig pozitivan allt hozzam. Az elejen nekem ez nagyon furcsa volt, megszoktam kelet europaban hogy ez nem nagyon fordul elo. Nem dicseretrol beszelek elsosorban, az mas amikor azt valahogy kierdemli kikoveteli az ember valamivel ... arrol beszelek hogy elfogadnak, befogadnak, jonak latnak, orvendenek neked, es megerositenek minden erdem nelkul. Peter itt nem olyan helyzetben van mint Pal a Galaciabeliekkel. Itt nem fordultak el az emberek az igazsagtol. Az alap jo, a kegyelemben biznak. A hituk jo. Es Peter odaall mellejuk es csak ennyit mond: igen, jol van. Helyes. Ez valoban Isten igaz kegyelme. Jo helyen alltok. Igy tovabb. Sokat szamit amikor igy allnak az emberhez, pozitivan, megerositve, kiemelve a pozitivumokat. Amikor masok meglatjak benned a jot, es elmondjak ezt neked, az formalja azt is ahogy magadra nezel.

Lk 22:31-32 Monda pedig az Úr: Simon! Simon! ímé a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát;De én imádkoztam érted, hogy el ne fogyatkozzék a te hited: te azért idővel megtérvén, a te atyádfiait erősítsed.

Meg amikor a legrosszabb jon Peter eleteben, az Ur akkor is azt latja, igen jon a rossz, de majd elmulik, megtersz es erositeni fogod a tarsaidat. Az Ur a szenvedesen, a bukason tul latja Peterben azt az erteket ami jelen lesz a jovoben az eleteben. Mi is lassunk igy. Lassuk meg a masik emberben azt ami jo, es mondjuk el neki. Erositsuk meg azokat az embereket akik hitben allnak, akik jol gondolkoznak. Mondjunk valami pozitivat. Tegyunk bizonysagot valamirol ami jo a masik ember eleteben.

2 comments:

Noémi-Ruth said...

Nagyon sokat mondó az az idős kéz a vállon és olyan nagyon jó volt olvasni ezeket a gondolatokat...

Piri said...

"helyes"