Tuesday, November 18, 2008

Szelídségnek lelkével

Galata 6:1 Atyámfiai, még ha elõfogja is az embert valami bûn, ti lelkiek, igazítsátok útba az
olyant szelídségnek lelkével, ügyelvén magadra, hogy meg ne kísértessél te magad is.

Mikor lehet megfeddeni valakit ? Hogyha van ertelme ... nem arra vagyunk elhivva hogy a vilagot itelgessuk de az feladatunk hogya testvernek szoljunk hogyha elteved: de ket kitetellel, az egyik a szelidseg (turelem, megertes, nem indulatbol, nem lekezeloen, nem beleavatkozva) a masik pedig az hogy vigyazzunk magunkra mert ugyanaz megkiserthet minket is (tehat alazattal nem ugy mint aki jobb, mint aki ugyanazt mar legyozte es sose kerulhet bele, de hatarozottan, nem ketelkedve afelett hogy ez most jo vagy rossz).

2 Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltsétek be a Krisztus törvényét.

Egymas terhenek hordozasa, egymas meghallgatasa, ott lenni amikor a masik panaszkodik, amikor nehezsegei vannak, amikor valami gondja van es meghallgatni turelemmel, es egyutt erezni vele.

3 Mert ha valaki azt véli, hogy õ valami, holott semmi, önmagát csalja meg. 4 Minden ember pedig az õ maga cselekedetét vizsgálja meg, és akkor csakis önmagára nézve lesz dicsekedése és nem másra nézve. 5 Mert kiki a maga terhét hordozza.

Nem masokat lenyomva, masokkal magam osszehasonlitva, masokban megkapva azt a hibat ami igazolja az en gyengesegem ... nem igy igazolja magat nem igy meri magat meg a hivo ember hanem sajat magat megvizsgalva, hozzamerve ahhoz ami az Igeben van.

6 A ki pedig az ígére taníttatik, közölje minden javát tanítójával.

Ket dolog van az igeben egyreszt ez, kozolni mindent a tanitoval masreszt a tanito szamara az hogy ingyenesse tegye az evangeliumot. Ez mindket reszrol a szivnek a probaja, semmi sem probalja ugy meg a szivet mint a penzhez valo viszonyulas. Akkor derul ki igazan hogy valakinek mi az ertek ... Isten felhasznalja a penzt sokszor hogy megprobalja az embert.

7 Ne tévelyegjetek, Isten nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is. 8 Mert a ki vet az õ testének, a testbõl arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekbõl arat örök életet. 9 A jótéteményben pedig meg ne restüljünk, mert a maga idejében aratunk, ha el nem lankadunk. 10 Annakokáért míg idõnk van, cselekedjünk jót mindenekkel, kiváltképen pedig a mi hitünknek cselédeivel.

Mibe veted erod, kepessegeid, penzed ? Mi az amire koltod mi az ami fontos mi az amiert elsz ? Nem szavakban, hanem a szamlaid alapjan ? Idod beosztasa alapjan ?

No comments: