Monday, November 17, 2008

Gyümölcsök

Galata 5:18 Ha azonban a Lélektõl vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.

Mert termeszetes modon mindenki az alatt van es mindenki szolgaja a bunnek ... amikor Jezus atz mondta a zsidoknak "ha a Fiu megszabadit titeket, valosaggal szabadok lesztek" a zsidok azt valaszoltak hat mi szabad emberek vagyunk ! Es nem voltak azok, mert senki sem az, mindenki a bun szolgaja amig az Ur fel nem szabaditja az igazi szabadsagra a Lelektol vezerelt szabadsagra az altal hogy a kereszthalala alapjan eltorli a buneit es egy uj eletet ajandekoz neki.

19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek [ezek]: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. 20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyûlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések, 21 Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekrõl elõre mondom néktek, a miképen már ezelõtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Egyertelmu hogy a bunos ember ezeket a "gyumolcsoket" termi, nem azert mert ezt akarja ... az almafa nem azert terem almat mert azt akar teremni hanem azert mert almafa. Itt egy lista van a test cselekedeteirol. Ez a termese a bunos termeszetnek amit itt latunk. Hogy mennyire teljesedik ki a bun az eletben az mas es mas, vannak akiken nagyon latszik a termeszetuk, vannak akiken sokkal kevesbe. Es igen van kulonbseg az emberek kozott ezen a teren, nagy kulonbsegek is akar. De a lenyeg, az indulatok, az alaptermeszet kell megvaltozzon, es az csak a kegyelem altal valtozhat meg.

22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketûrés, szívesség, jóság, hûség, szelídség, mértékletesség. 23 Az ilyenek ellen nincs törvény.

Akiben megvan Krisztus Lelke az ezeket termi. Es ebben is van kulonbseg, hogy mennyire terjed ki a kegyelem, az atvaltozas az emberre, mennyire latszik meg rajta az uj termeszete. De a lenyeg sokkal inkabb az, hogy milyen termeszetnek vagy a reszese. Ez az alap.

24 A kik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt.
25 Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.

De hogyha mar egyszer az alap rendben van es a mennyei termeszet reszese vagy, ne jelentse ez azt hogy nem vagysz ra hogy ez megmutatkozzon es kiteljesedjen az eletedben:

Jn 15:1
Én vagyok az igazi szõlõtõ, és az én Atyám a szõlõmûves. 2 Minden szõlõvesszõt, a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz; mindazt pedig, a mely gyümölcsöt terem, megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen.

Adjon az Ur ilyen megtisztulast mindnyajunknak.

No comments: