Sunday, November 16, 2008

Megállni a szabadságban

1 Annakokáért a szabadságban, melyre minket Krisztus megszabadított, álljatok meg, és ne kötelezzétek meg ismét magatokat szolgaságnak igájával. 2 Ímé, én Pál mondom néktek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus néktek semmit sem használ. 3 Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani. 4 Elszakadtatok Krisztustól, a kik a törvény által akartok megigazulni, a kegyelembõl kiestetek. 5 Mert mi a Lélek által, hitbõl várjuk az igazság reménységét.

Tiszta, vilagos, fekete-feher, egyertelmu. Vagy-vagy. Nem lehet ketfele santikalni, nem lehet egyszerre vallasosnak es hivonek lenni, nem lehet egyszerre a torveny altal es Krisztus altal megigazulni. Ha a torveny utjat valasztod, ha a sajat megigazulasod keresed torvenyek betartasa altal, sajat megjobbulasod, erofeszitesed, probalkozasaid altal, akkor a kegyelembol kiestel, elszakadtal Krisztustol. Nem en mondom, az Ige mondja.

7 Jól futottatok; kicsoda gátolt meg titeket, hogy ne engedelmeskedjetek az igazságnak?8 Ez a hitetés nem attól van, a ki titeket hív. 9 Kis kovász az egész tésztát megkeleszti.

Nem lehet egy kicsit a masik iranyba is futni. Ami nem a pasztor hangja az nem az ove, a juhok ezt meg kell tudjak ismerni meg kell tudjak kulonboztetni ... mert ha masnak a hitetesere hallgatnak eltevednek, elvesznek, ha a mastol valo kovaszt beengedik akkor azt at fogja venni az uralmat az egesz teszta felett. A tanitas, a hitbeli alapok tisztasaga nagyon fontos, es ezert megeri kuzdeni, ezert megeri szembeallni minden hamis tanitassal.

17 Mert a test a lélek ellen törekedik, a lélek pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, a miket akartok.18 Ha azonban a Lélektõl vezéreltettek, nem vagytok a törvény alatt.

Ha ugy gondolod hogy nincs harc ott ahol az igazsagrol van szo, akkor tevedsz. Ott van a torekves, ahogy az apostol mondja, a testben is es a lelekben is es egymas ellen torekednek, a test, az ego sajat magat es lenye fontossagat akarja uralomra vinni mig a Lelek az Krisztus uralmat akarja gyozelemre juttatni. Egyszerre csak egy Urnak lehet szolgalni ahogy az Ige mondja. De azok akik megtertek, akik befogadtak az Ur Jezust a szivukbe, azokat a Lelek vezerli es nem kell hallgassanak mar a testre, nem kell engedjenek a bun kivansaganak, nem kell a torveny terhe alatt szenvedjenek tovabb.

Ebben a szabadsagban kell megallni, a megvaltottsag szabadsagaban.

No comments: