Monday, November 24, 2008

Harom titok

Ef 3-bol:

kijelentés útján ismertette meg velem a titkot: [...] a pogányok örökös társak és egyugyanazon test tagjai és részesei az õ ígéretének a Krisztus Jézusban az evangyéliom által

Ez a titok, hogy Isten befogad minden embert a kegyelmi szovetsegbe Krisztus aldozata alapjan.
Az uj elet amit nekik ad az egy csoda, egy titok, valami erthetetlen, ugyanakkor nagyon valosagosan megtapasztalhato es atelheto ... mint egy mag amibol kikel az elet azt sem ertjuk de latjuk, de tapasztaljuk. Az elso titok: a megvaltasunk.

Azért, hogy megismertettessék most a mennybeli fejedelemségekkel és hatalmasságokkal az egyház által az Istennek sokféle bölcsesége

Az az elet amit Isten ad nemcsak egy elet, nemcsak egy fa, hanem az erdo is ... az erdonek tobb csodaja van mint egy fanak vagy mint akar az osszes fanak egyuttveve. Az erdo mas mint csak egy par fa egyutt. A gyulekezet is mas mint csak egy par hivo ember egyutt. Es uj csodak uj kinyilatkoztatasok vannak itt, Isten bolcsessege megmutatja magat, meg az angyalok is figyelnek ezert a gyulekezetre. A masodik titok: a kozosseg amit Isten letrehoz.

hogy hatalmasan megerõsödjetek az Õ Lelke által a belsõ emberben

Ez a munka ait rajtunk vegez Isten. Ez az amire vagynunk kell amit tolunk telhetoen elo kell segitenunk. A megerosodest a belso emberben. Es ez a titok amit magunkban hordozunk, hogy cserepedenykent megis visszatukrozzuk az Isten dicsoseget. Hogy nem a mi erdemunk az hogy massa leszunk hanem Isten erdeme de megis velunk tortenik ez. A harmadik titok: az atformaltatasunk Isten kepere.

No comments: