Monday, March 16, 2009

a ti neveitek fel vannak írva

Jel 20:12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elõtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek [könyve;] és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az õ cselekedeteik szerint.

Sok konyvrol van szo itt ... fel van jegyezve valahova az amit teszunk. Ha belegondolok nem sok jot irhat rolam azokban a konyvekben. Ha egeszen oszinte vagyok azt kell mondjam hogy nem jo hogy fel van jegyezve mindaz amit tettem. Nemcsak az amilyennek latszott a cselekedet masok szemeben (noha eleg alkalommal az is epp eleg rossz volt) de hogyha meg az inditekok, a sziv indulatai is ott vannak ... akkor azokbol a konyvekbol engem nemcsak megitelni hanem elitelni is nagyon konnyen lehet. De van meg egy konyv emlitve ez a sok konyv kozott. Es ez a konyv az Eletnek Konyve. En ugy kepzelem hogy ebben a konyvben nem a cselekedetek vannak felirva, csupan az ember neve.

Luk 10:19-20 Ímé adok néktek hatalmat, hogy a kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek minden erején; és semmi nem árthat néktek. De azon ne örüljetek, hogy a lelkek néktek engednek; hanem inkább azon örüljetek, hogy a ti neveitek fel vannak írva a mennyben.

Miert mondom hogy az ember neve van csak felirva ? Mert a cselekedet ami alapjan fel van ide irva az az amit az Ur Jezus tett a kereszten nem az amit mi tettunk. Az van felirva: ez az ember az Enyem. Az Enyem. Es ez eleg az orokkevalosagra.

2 comments:

Noémi-Ruth said...

Tudom, hogy azt fogod mondani, hogy túl emocionális vagyok, de ezt megkönnyeztem rendesen...

András said...

Nem mondom azt, mindennek helye van az eletben, az erzelmeknek ugyanugy mint a hideg logikanak. Es ez a diverzitas Istentol van aki mindenkit maskepp formalt, es csak igy vagyunk teljesek, hogyha mindenki mas tud lenni az Isten altal neki adott forma szerint.