Wednesday, March 11, 2009

megtelék a templom füsttel

Jel 15:8 És megtelék a templom füsttel az Isten dicsőségének és erejének miatta, és senki a templomba be nem mehet vala, mígnem a hét angyal hét csapása bevégeztetik.

A mostani kegyelmi időben szinte természetesnek veszik az emberek azt hogy Isten meghallgatja őket, megbocsát nekik, befogadja őket, újabb esélyt ad. Erre semi nem kötelezi Istent. Ő saját magát kötelezheti, de eljön az idő, amikor a kegyelmi időnek vége lesz. Amikor a hosszú, több ezer évig tartó szeretetteljes hívás többet nem hagzik el, amikor Isten megunja a hazugságokat és az emberek képmutatását. Amikor nem hallgat többet meg, nem enged be jelenlétébe amíg az ítélet el nem hangzik.

Ebben is van valami ami Isten szívéről beszél: nem kedveli az ítéletet, nem akarja azt hogy elítéljen embereket. Nem örvend neki amikor rákerül a sor az ítélet kiosztására. Neki nem ez a terve, nem ez a szándéka. De az igazi szeretethez igazi szabadság kell és az igazi szabadságnak van ‘nem’ opciója is. Megvan benne a rossz választásának a lehetősége, minden következményével együtt.

2Pét 3,14-15Annakokáért szeretteim, ezeket várván , igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben. És a mi Urunknak hosszútűrését idvességnek tartsátok.

No comments: