Sunday, January 11, 2009

Szabalyszeruen, celszeruen es hatarozottan

2 Tim 2

4 Egy harczos sem elegyedik bele az élet dolgaiba; hogy tessék annak, a ki õt harczossá avatta. 5 Ha pedig küzd is valaki, nem koronáztatik meg, ha nem szabályszerûen küzd. 6 A ki munkálkodik, a földmívelõnek kell a gyümölcsökben elõször részesülnie.

Kuzdelem, szabalyok, fegyelem, kitartas, odatenni magam hogy eredmenyeket erjek el. Kuzdelemben es versenyben is a kitarto munka nyeri el a jutalmat, a hosszu ideig tarto erofeszites, a nem lankado, fegyelmezett hozzaallas.

14 [...] ne vitatkozzanak haszontalanul, a hallgatóknak romlására.

Energiam nem jo hogyha a vilag elrabolja, de hogyha ebbol a csapdabol meg is szabadulok, akkor meg ott van a hiabavalo sok kis vallasos kerdes ami szinten megemesztheti az erot aminek nincs ertelme. A valodi problemakkal kell foglalkozni, a lelkek megmentesevel, az evangelium hirdetesevel.

24 [...] legyen mindenkihez nyájas, tanításra alkalmas, türelmes. 25 A ki szelíden fenyíti az ellenszegülõket; ha talán adna nékik az Isten megtérést az igazság megismerésére, 26 És felocsudnának az ördög tõrébõl, foglyokká tétetvén az [Úr szolgája] által az [Isten] akaratára.

A harcokat, vitatkozasokat szeliden kell kezelni, remenyseggel hogy talan azok az emberek is meg tudnak ujulni akiket eppen ez tart fogsagban a sok vitatkozas, szoharcok, kotodes, mindenbe beleszolas. Turelmesen, nyajasan, hatarozottan.

No comments: