Tuesday, January 20, 2009

Meg ne keményítsétek a ti szíveteket

Zsid 3:8 Meg ne keményítsétek a ti szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés ama napján a pusztában,

(4 Mózes 14-ben van a tortenet)
Izrael nepe kikuldi a kemeket, a kemek visszajonnek es rossz hirt hoznak. A kezdeti lelkesedes utan ez az egesz vallalkozas olyan lehetetlennek tunik ... nem igy van egyes hivo embereknel is ? Elkeseredes napja ... A Zarandok utjaban is az elso akadalyt a Csuggedes mocsara jelenti. Az ellenseg meg akar gyozni hogy nekunk ez nem sikerulhet mi nem lehetunk hivok, az elozo bunok miatt vagy azert mert olyanok vagyunk amilyenek, vagy barmi masert de el akar csuggeszteni.

Ez Izrael fiai elhataroztak hogy inkabb visszamennek Egyiptomba ...

Ezek 33:12 Te pedig, embernek fia, szólj néped fiaihoz: Az igaznak igazsága meg nem menti õt a napon, a melyen vétkezendik, és a hitetlen hitetlensége által el nem esik a napon, melyen megtérend hitetlenségébõl, és az igaz nem élhet az [õ igazsága] által a napon, melyen vétkezendik.

Isten nem akar megitelni a mult bunei miatt, hanem azt kivanja hogy megterjunk hozza es az igazsagban jarjunk, hogy a multat o a hata moge vethesse es aszerint nezhessen rank amik most vagyunk: Isten Fiai, Krisztus munkaja altal. Ne legyunk a meghatralas emberei, hanem kitartoan maradjunk meg a hitben:

2 Tim 2:11 Igaz beszéd ez. Mert ha vele együtt meghaltunk, vele együtt fogunk élni is. 12 Ha tûrünk, vele együtt fogunk uralkodni is: ha megtagadjuk, õ is megtagad minket; 13 Ha hitetlenkedünk, õ hû marad: õ magát meg nem tagadhatja.

No comments: