Thursday, July 16, 2009

Misszió két lépésben

Mk 5:17-20 És kezdék kérni őt, hogy távozzék el az ő határukból. Mikor pedig a hajóba beszállott vala, a volt ördöngős kéré őt, hogy vele lehessen. De Jézus nem engedé meg néki, hanem monda néki: Eredj haza a tiéidhez, és jelentsd meg nékik, mely nagy dolgot cselekedett veled az Úr, és mint könyörült rajtad. El is méne, és kezdé hirdetni a Tízvárosban, mely nagy dolgot cselekedett vele Jézus; és mindnyájan elcsodálkozának.

Első lépés: meggyógyítja a megszállt embert, de nem fogadják szívesen, inkább elküldik. Nem erőlteti magát rájuk, viszont egy valakit otthagy tanúnak. Ezt az embert ismerik és látni fogják benne a változást.

21 És mikor ismét általment Jézus a hajón a túlsó partra, nagy sokaság gyűle ő hozzá; és vala a tenger mellett.

Második lépés: Amikor másodszor megy, akkor odagyűl a tömeg hozzá. Ennyire megváltoztatta egyetlen ember az egész környéket és a viszonyulásukat. Nem kell nekünk sem türelmetlennek lenni ami Isten munkáját illeti. Van, amikor nem fogadják szívesen azt aki Istenről beszél, és lehet ilyenkor valami másnak kell helyet adni – például egy megváltozott életnek ami bemutatja azt amiről beszélni akarunk.

No comments: