Monday, June 8, 2009

ne nyugodjatok

Ésaiás 62:6 Kõfalaidra, Jeruzsálem, õrizõket állattam, egész nap és egész éjjel szüntelen nem hallgatnak; ti, kik az Urat emlékeztetitek, ne nyugodjatok!

Sokszror kérdeztem meg azt hogy miért kell kitartóan imádkozni ... az én szemszögembõl néha úgy tûnik hogy elég lenne csak egyszer elmondani, hiszen utána Isten megjegyzi ... de ez az igevers is azt mutatja hogy az imádság az kitartásról, folyamatosságról szól. Az õrállók feladata az hogy ott legyenek, jelen legyenek, emlékeztessenek jelenlétükre. Egy jó házõrzõ kutya ugat, egy jó õrálló jelen van és éber, egy igazi barát megkeres és beszélgetni akar veled, az, aki imádkozik, az pedig akkor végzi jól a feladatot amikor kitartóan imádkozik. Szándékaink komolysága, lényünk mércéje sokszor a kitartás, fõleg ami a kapcsolatokat illeti. Könnyû felszínesen barátkozni, rövid idõre megkedvelni valakit meg megkedveltetni magunkat valakivel ... a legtöbb ember talál valakit aki jó hozzá ... de hû embert, azt kicsoda találhat ? kérdezi Salamon. Valóban, talán az imádság egyik célja nem is annyira az amit gondolnánk ... nem a konkrét egyszeri imádságról szól, hiszen Isten jól tudja minden gondolatunkat ... hanem minket változtat meg elsõsorban az, hogyha kitartóan imádkozunk. Kitartó, erõvel, energiával teli élet. Ez az amit az Úr látni akar bennünk.

2 comments:

Noémi-Ruth said...

hm

Unknown said...

Egyetertek!..es szerintem mikozben kitartoan imatkozzunk vlamiert egyszeruen tapasztaljuk Isten jellenletet, a kitarto ima oromot hozz..orulsz annak h Isten mellet kitarthatsz es az O akaratat teszed es kozbe formal is a Szelleme altal.Persze van mikor ugy tunik h nincs valasz...de Isten nem feletkezik meg, es miutan kiprobal, megjutalmazz kitartasunkert. Isten aldjon meg h tudjunk kitartoak lenni abban amiben O elhiv h azok legyunk, hagyuk formalni magunkat es keresuk Ot teljes szivunkbol.