Wednesday, June 10, 2009

buzgó szerelmed

Ésa 63:9 Minden szenvedésöket Õ is szenvedte, és orczájának angyala megszabadítá õket, szerelmében és kegyelmében váltotta Õ meg õket, fölvette és hordozá õket a régi idõk minden napjaiban. 10 Õk pedig engedetlenek voltak és megszomoríták szentségének lelkét, és õ ellenségükké lõn, hadakozott ellenök.

Egy igazi kapcsolatban mindig van küzdelem. Nem idilli, nem egybõl minden nagyszerû, hanem van fájdalom, szenvedés és küzdelem is. Isten szeretetét nem felhõtlenül viszonozta a kiválasztott nép, hanem engedetlenséggel, szomorúságot okozva, haragot okozva. Isten is küzdött ellenük, és harcolt velük noha mindennél jobban szerette õket. Valahogy ez az egyik mércéje egy kapcsolatnak: ha valódi, akkor ott valóban fáj a visszautasítás, a megvárattatás. A szenvedés és a fájdalom is valós mert csak így lehet valós a szeretet beteljesedése és az öröm, mindenen felül áradó örom is.

15 Tekints alá az égbõl, és nézz le szentséged és dicsõséged hajlékából! Hol van buzgó szerelmed és hatalmad? Szívednek dobogása és irgalmad megtartóztatják magokat én tõlem! 16 Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktõl fogva.

Milyen valódi a vágyakozás, a hiány, a szerelem és a hatalom ismerete és a másik szívének dobogását hallgatni akaró, epekedõ szív ... és a beismerés, hogy igen Uram, a Tieid vagyunk. Az egymáshoz tartozás, amikor nemcsak a jó idõkben, csodákban, és a kapcsolat magaslatain hanem a mélységekben és nehézségekben és küzdelmekben és egymás meg nem értésében kialakult egy egység, egy együvé tartozás, a megértés és a szeretet, amikor egy kapcsolat mindenen át megérik és éretté válik ... és tartóssá és permanenssé. Tégy engem mint egy pecsétet, a karodra és a szívedre.

No comments: