Monday, May 18, 2009

Akkor kijött az Úrnak angyala

Ésaiás 37:12-13 Hát megszabadíták-é azokat a népek istenei, a melyeket eleim elpusztítának? Gózánt, Háránt, Resefet és Telassárban Eden fiait? Hol van Hamáth királya és Arphádnak királya, Sefarvaim városának királya, Héna és Ivva?

Ezékiás egyetlen erős pontja az hogy Isten oldalán áll. Nem igazán tesz semmit, csak kivárja amíg a konfliktus oda jut hogy most már nem róla van szó, hanem Istenről. Hogyha Istenben, Isten mellett maradunk akkor minden igazán fontos konfliktus erről fog szólni. A győzelem tehát ott kezdődik, hogy a helyes küzdelemben legyünk.

14 [...] kiterjeszté Ezékiás azt az Úr elõtt.

Ez a mi részünk a küzdelemben. Kiterjeszteni mindent az Úr előtt.

20 És most Uram, mi Istenünk! szabadíts meg minket az õ kezébõl, hogy megtudják a föld minden országai, hogy Te vagy, Uram, Isten egyedül.

Amikor erről van szó. Amikor nem személyes, nem kívánságainkra vagy gerjedelmeinkre kérjük az Úr segítségét hanem arról a munkáról van szó amire készített minket: a Róla való bizonyságtételre. Boldog az az ember aki ide kerül mert az az ember már győzött.

21 Így szól az Úr, Izráel Istene: mivel hozzám könyörögtél Szanhérib miatt

Az imádság titka: Isten megvárja amíg kéred. Nem tudom miért, de megvárja.

36 Akkor kijött az Úrnak angyala, és levágott az assir táborban száznyolczvanötezeret

Mindig megragad az hogy mennyire rövid ennek a leirása. Minden regényíró vagy filmrendező ezt a részletet ragadná meg, hiszen ez a leglátványosabb, ez a legmenőbb, itt van a csoda, a hatalom, a megállíthatatlan Erő. Az Ige egy fél mondatban elintézi. Nem ez a lényeg. A lényeg mindabban volt ami ide vezetett.

Ne a problémát nézd, hiszen nem nagy dolog Istennek megoldani a problémáid. Ne azt nézd hogy milyen megoldások lehetségesek, nézd az Urat és akarjál közel lenni Hozzá. Ő egy fél mondatban meg tud oldani lehetetlennek tűnő dolgokat.

No comments: